Victor Qvistorff
Mønjemaleren og hans tid

249,00 kr.

Bog af Günter Brinkhoff – Victor Qvistorff · Mønjemaleren og hans tid
Udgivet af forlaget Rold Skov Bøger

Kategori:

Beskrivelse

Victor Qvistorff? Selv en liebhaver inden for maritime malerier ved umiddelbart næppe, hvad han skal forbinde med navnet på denne danske maler. Og dog, for hvis man tilføjer: ”Ham med de rustrøde dampere…”, så kommer mange hurtigt på bedre tanker. Måske har man et maleri i egen samling eller man har set disse let genkendelige værker af skibe, ofte med skroget overmalet med mønje, i et galleri eller på et museum.
Men man gør maleren Victor Qvistorff uret, hvis man sætter denne rustrøde fællesnævner på alle hans værker, da han gennem sin omfattende produktion har vist, at han har meget mere at byde på end mønjefarvede dampere. Lige så fascinerende er hans fremstillinger af andre maritime motiver hyppigt med en brænding i forgrunden. Hertil kommer hans fremstillinger af arbejdere i havnen, på værftet, eller skibsportrætter af dampskibe, sejlere og passagerskibe i mange forskellige situationer.

Forfatteren Dr. Günter Brinkhoff, der selv en begejstret samler af Qvistorffs værker, ønsker med denne bog at udbrede kendskabet til denne danske maler, hans liv, hans værker og hans betydning for det maritime maleri i første halvdel af det 20. århundrede. Han minder os om, at da Qvistorff levede, var han en efterspurgt og kendt maler, og en kunstner der forstod at forene realisme og impressionisme i sine værker.

Titel

Go to Top