Loading...

Tag med på en slentretur i Rold Skov

Slentreturene er velegnede som en frisk optakt til et godt og hyggeligt måltid på Mosskov Pavillonen, men kan naturligvis også gennemføres som en strække-ben-pause undervejs eller som afslutning på dit/jeres arrangement.

Turene gennemføres i roligt gangtempo, hvor alle kan være med. Undervejs fortælles små historier og anekdoter om det vi ser og kommer forbi.

Turene kan gennemføres i alm. travesko, men ikke på høje hæle, så HUSK at medbringe skiftesko. Vi går på skovveje og ad gode skovstier, og hovedsageligt i fladt terræn, men også lidt op ad bakke.

Rold Skov Guiden

Pris
Slentreture pr. tur kr. 1.500,-

Booking
Direkte hos Rold Skov guiden
hvor vi sammen aftaler alt det praktiske.
Mobil 4061 5761 eller hanebuen23@gmail.com

Rold skov guidens skovsøs tur

1. En ny skovsø og en løgnehistorie om en flyvemaskine

Vi går lidt ned langs den historiske længdebane og ser en ny skovsø i skoven, herfra ad en mindre sti op i den majestætiske storskov, hvor vi dufter til gran og måske hører vi ravnens hæse stemme. På vej tilbage kommer vi forbi den Nedskudte flyvers Plads, som der er 2 historier omkring!

Varighed:
Ca. 50 minutter

På skovveje og ridestier
En enkelt stejl, men kortvarig stigning!

Søen og Fanden selv!

2. Søen og Fanden selv!

Vi ser St. Økssø lidt fra oven, hvorfra den tager sig allersmukkest ud. Skuer senere ud over Havemosen, som gemmer på en historie om Fanden selv. Retur til Mosskovpavillonens hyggelige stuer, langs med den brune og dybsindige sø, med inspiration til senere skovture, ternede tæpper og madpakker.

Varighed:
Ca. 45 minutter

På skovveje og skovstier
Enkelt let stigning

På gyngende grund i mosen

3. På gyngende grund i mosen

Forbi Søens Folk og langs med St. Økssø ad den vante sti. Her ser vi rodplader og gamle kystskrænter, inden vi drejer fra stien og går op på den fineste lille bakkeø, man kan tænke sig. Heroppe nyder vi den storslåede udsigt over genopretningen af mosen, hvis gyngende grund vi betræder ad udlagte gangbrædder. Ganske tørskoet – naturligvis!

Varighed:
Ca. 45 minutter

På skovveje, skovstier og enkelte gangbrædder
Fladt terræn

Den smukkeste skovsø af dem alle

4. Den smukkeste skovsø af dem alle

Vi starter ud langs banen med historier om turismens indtog, forbi 2 små skovsøer, hvoraf den ene er ren wellness for øjnene. Over Jamborettepladsen, navngivet af en skovriderfrue, og forbi den allersmukkeste af dem alle – Mossø, der spejler skoven i sin blanke overflade og dybsorte vand.

Varighed:
Ca. 55 minutter

På skovveje, skovstier og græsarealer
Hovedsagelig fladt terræn

Den uendelige mose

5. Den uendelige mose

Vi går ned på badebroen, men undlader at hoppe i baljen! Herfra omkring Mosskovegen, som har sin helt egen historie om hvordan den undgik at blive fældet, og forbi skov i flere etager. Længere fremme drejer vi ned ad en skovsti, hvorfra vi kan nyde udsigten over den imponerende åbne moseflade omkring Lille Økssø.

Varighed:
Ca. 40 minutter

På skovveje og skovstier
Fladt terræn

Foredrag og spændende fortællinger fra Rold Skov – og min egen historie!

Foredrag og spændende fortællinger fra Rold Skov – og min egen historie!

Har masser af spændende foredrag, som kan supplere eller erstatte turene i skoven. Alle ledsaget af masser af flotte, historiske eller naturskønne fotos.

MosskovPavillonen · Kongerækken i Rold Skov · Bjergeskov · Skadsholm og en plantagebestyrer fra Siam · Med krybskytterne på lur · Langs Lindenborg Å · Røvere og godtfolk i og omkring Rold Skov · Vejvalg

Varighed:
25-30 min til 2 timer.

Vilkår

  • Mødested og udgangspunkt for turene er MosskovPavillonen, hvor alle ture også slutter
  • Turenes varighed kan variere lidt, afhængig af deltagerne gangtempo!
  • Turene gennemføres principielt uanset vejret, men er vejret helt håbløst kan turen ændres til en lille fortælling eller foredrag inden døre på MosskovPavillonen
  • Afregning – direkte til guiden. Kontant eller pr. fremsendt faktura til efterfølgende bankindbetaling